"Enter"a basıp içeriğe geçin

Windows 10’da Görünmeyen Masaüstü Simgelerini Göstermek

Merhaba sevgili ziyaretçiler. Bu yazım Windows 10’da ilk kurulumun ardından  “Bu Bilgisayar”, “Ağ Bağlantıları”, “Kişisel Klasör” ve “Denetim Masası” simgelerinin masaüstüne getirilmesi ile ilgili olacak. Bilindiği üzere Windows 10’un sıfırdan kurulumu sonrası masaüstü simgelerinin Windows’u aktifleştirmeden görünür yapılamayışı bir sorun. Tertemiz bir kurum yapıyorsunuz ve masaüstünde her zaman alışık olduğunuz o simgelerin Çöp Kutusu haricinde hiçbirisi yok.

Normalde masaüstüne sağ tıklayıp “Kişiselleştir->Temalar->Masaüstü Simge Ayarları” üzerinden simgeleri getirmeniz gerekiyor ancak Microsoft’un gözünüze sokar gibi kırmızı renklerle yazdığı “Kişisel bilgisayarınızı kişiselleştirebilmek için önce Windows’u etkinleştirmelisiniz” yazısı gözünüze çarpıyor. Bilgisayar kişisel ama kişiselleştiremiyorsunuz. Adeta parayı vermeyince düdüğü öyle kolay çalamazsın diyor Microsoft. Ancak alternatif çözümü yine kendisi sunmuş. Aşağıdaki ifadeyi kopyalayın ve “Başlat->Çalıştır”a (ya da “Win+R” kısayolu ile) yapıştırın:

RUNDLL32 SHELL32.DLL,Control_RunDLL DESK.CPL,,0

Masaüstü Simge Ayarları penceresi gelecektir. Bu pencereden masaüstünde görünmesini istediğiniz simgeleri seçin ve “TAMAM”a basın. Ve karşınızda her zamanki alıştığınız o simgeler.

Masaüstü Simgeleri
Masaüstü Simgeleri

 

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir